Mapa del Món

miércoles, 27 de agosto de 2014

Última setmana, Kyoto. Part 1


Kyoto és una ciutat d’1474 habitats i destaca per ser la més tradicional de tot el Japó. En va ser l’ antiga capital. A més a més, és la ciutat on ha viscut  la Fanny durant tot l’any, així que podíem  veure i fer moltes coses.
Passada la nit a  casa de l’amic de la Fanny , pel matí ens vam dedicar a fer el trasllat de totes les maletes de la Fanny a un hostel al centre de la ciutat. Plovia i  vam anar a la Universitat de Kyoto on vam estar xerrant amb una amiga alemanya mentre afluixava la pluja.
Per la tarda, vam donar un volt i vam anar a sopar a un lloc de sushi! El lloc era totalment local i, tot i que no he anat a gaires llocs d’aquests a Barcelona, crec que el menjar és força diferent. Vam assentar-nos davant d’una fila de plats que anaven rodant i unes pantalles electròniques on podies demanar allò que volguessis. Vam menjar com reis i, sorprenentment el sushi és  molt  barat al Japó.   
Tot seguit vam arribar a casa del  Aibek que té una terrat des d’on vam poder veure l’espectacle d’una de les festes tradicionals més importants de Kyoto, el Daimonji Fire Festival (obon celebracion). Consisteix en formar 5  símbols gegants de foc a la part més alta de 5 muntanyes que rodegen la ciutat.
Vam tenir molta sort ja que en Aibek ens va deixar dues bicicletes pels dies que vam passar a Kyoto!
Tot seguit vam sortir de festa a un Karaoke amb uns altres amics de la Fanny. Va ser molt divertit.
Al dia següent ens vam aixecar tard i vam anar a veure el temple de Heian jingu shrine, el temple de Okazaki jinja shrine, el torii més gran de Kyoto i vam pujar el Daimonji (muntanya) des d’on  vam poder gaudir de  la posta de sol amb vistes de tota la ciutat. Realment molt maco ja que és una ciutat totalment rodejada de muntanyes.







L’endemà vam pedalejar fins l’altra punta de la ciutat per descobrir  una zona amb diferents temples. Entre aquets  el Matsumo taisha shrine, Kitano Tenmangu Shrine. Realment una zona molt maca i sense turistes. Vam seguir la ruta amb bici pel Hozu river fins trobar, per casualitat, la casa a dalt d’una muntanya d’un monge Zen amb unes  vistes estupendes i ,de baixada, vam passar a conèixer el bosc de bambús, Arashiyama (infinitat de bambús prims i llargs ens envoltaven i no paraven de moure’s amb l’aire, fent un so molt especial al xocar entre ells. Finalment vam arribar a veure el temple d’or ( Kinkakuji) abans que tanquessin i, tot i ser molt turístic ,també va valer la pena.
Ja fosc, vam tornar a canviar d’hostal, ara sí, ja el definitiu fins que tornem  cap a casa. Una vegada  dutxats, vam agafar el camí que va per la vora  del riu fins a un local japonès on ofereixen  diferents classes de pinxos i saque calent.











Ben matí,  vam anar a visitar els temple de Fushimi Inari, a fer un petit trèking pel bosc al voltant de dos petits temples més Oishi Shrine i Iwayadera Temple i a veure un parell de jardins Zen Tofukuji. El primer temple,  em va agradar moltíssim, el camí que partia des del temple i que anava pujant i baixant per la muntanya en mig de la vegetació, estava ple de milions de petits toriis que anàvem passant un darrera l’altre, fent la caminada especial i única.
Ja a la tarda nit, vam anar a un restaurant en Hyakumanben (Yashin Standing Bar) d’un amic japonés, en Takayoshi que és especialista en la cuina d’Okinawa (illa japonesa). Un bar petit i familiar amb un ambient súper càlid i agradable. I, sobretot, el millor menjar que he provat a Japó: Un marisc exquisit i sobretot una alga amb un regust a raïm acompanyat  amb la típica cervesa d’Okinawa (Orion)  i un licor amb serp van fer posar aquest Bar/restaurant en el top 1 de la llista al Japó.
En Takayoshi, a part de ser un cuiner excel·lent, ens va explicar que era un fan de la cuina espanyola i ens va ensenyar un llibre japonès de receptes mediterrànies que, malauradament, és complicat de realitzar  pels ingredients. Amb la Fanny li proposem que l’endemà podríem tornar i cuinar un menú simple de cuina espanyola. Ell feliç, va acceptar sense dubtar-ho.





Gerard Muntada -- Run the World (www.runtheworld.com)

(Traducción Google) Kyoto es una ciudad de 1474 habitados y destaca por ser la más tradicional de todo el Japón. En fue la antigua capital. Además, es la ciudad donde ha vivido Fanny durante todo el año, así que podíamos ver y hacer muchas cosas. 
Pase la noche en casa del amigo de Fanny, por la mañana nos dedicamos a hacer el traslado de todas las maletas de Fanny a un hostel en el centro de la ciudad. Llovía y fuimos a la Universidad de Kyoto donde estuvimos charlando con una amiga alemana mientras aflojaba la lluvia. 
Por la tarde, dimos una vuelta y fuimos a cenar a un lugar de sushi! El lugar era totalmente local y, aunque no he ido a muchos lugares de estos en Barcelona, creo que la comida es bastante diferente. Hicimos sentarnos delante de una fila de platos que iban rodando y unas pantallas electrónicas donde podías pedir lo que quisieras. Comimos como reyes y, sorprendentemente el sushi es muy barato en Japón. 
A continuación llegamos a casa del Aibek que tiene una azotea desde donde pudimos ver el espectáculo de una de las fiestas tradicionales más importantes de Kyoto, el Daimonji Fire Festival (Obon celebracion). Consiste en formar 5 símbolos gigantes de fuego en la parte más alta de 5 montañas que rodean la ciudad. 
Tuvimos mucha suerte ya que en Aibek nos dejó dos bicicletas por los días que pasamos en Kyoto! 
A continuación salimos de fiesta en un Karaoke con otros amigos de Fanny. Fue muy divertido. 
Al día siguiente nos levantamos tarde y fuimos a ver el templo de Heian Jingu shrine, el templo de Okazaki jinja shrine, el torii más grande de Kyoto y subimos el Daimonji (montaña) desde donde pudimos disfrutar de la puesta de sol con vistas de toda la ciudad. Realmente muy bonito ya que es una ciudad totalmente rodeada de montañas. 
Al día siguiente pedalear hasta la otra punta de la ciudad para descubrir una zona con diferentes templos. Entre estos el Matsumi taisha shrine, Kitano Tenmangu Shrine. Realmente una zona muy bonita y sin turistas. Seguimos la ruta en bici por Hozu river hasta encontrar, por casualidad, la casa en lo alto de una montaña de un monje Zen con unas vistas estupendas y, de bajada, pasamos a conocer el bosque de bambúes, Arashiyama (infinidad de bambúes delgados y largos nos rodeaban y no paraban de moverse con el aire, haciendo un sonido muy especial al chocar entre ellos. Finalmente llegamos a ver el templo de oro (Kinkakuji) antes de que cerraran y, a pesar de ser muy turístico, también valió la pena. 
Ya oscuro, volvimos a cambiar de hostal, ahora sí, ya el definitivo hasta que volvamos a casa. Una vez duchados, tomamos el camino que va por la orilla del río hasta un local japonés donde ofrecen diferentes clases de pinchos y saque caliente. 
Ben mañana, fuimos a visitar los templo de Fushimi Inari, a hacer un pequeño trekking por el bosque alrededor de dos pequeños templos más Oishi Shrine y Iwayadera Temple ya ver un par de jardines Zen Tofukuji. El primer templo, me gustó muchísimo, el camino que partía desde el templo y que iba subiendo y bajando por la montaña en medio de la vegetación, estaba lleno de millones de pequeños Turín que íbamos pasando uno tras otro, haciendo la caminata especial y única. 
Ya por la tarde noche, fuimos a un restaurante en Hyakumanben (Yashin Standing Bar) de un amigo japonés, en Takayoshi que es especialista en la cocina de Okinawa (isla japonesa). Un bar pequeño y familiar con un ambiente súper cálido y agradable. Y, sobre todo, la mejor comida que he probado en Japón: Un marisco exquisito y sobre todo un alga con un regusto a uvas acompañado con la típica cerveza de Okinawa (Orion) y un licor con serpiente hicieron poner este Bar / restaurante en el top 1 de la lista en Japón. 
En Takayoshi, aparte de ser un cocinero excelencia • lento, nos explicó que era un fan de la cocina española y nos enseñó un libro japonés de recetas mediterráneas que, desgraciadamente, es complicado de realizar por los ingredientes. Con Fanny le proponemos que al día siguiente podríamos volver y cocinar un menú simple de cocina española. Él feliz, aceptó sin dudarlo.

Gerard Muntada -- Run the World (www.runtheworld.com)

No hay comentarios:

Publicar un comentario