Mapa del Món

miércoles, 8 de mayo de 2013

Yucatán !


01-04-2011

Comença una altra aventura, aquest cop s’inicia a Mèxic, Cancún.
Aeroport de Barcelona. Abans de començar ja em trobo amb el primer impediment ja que la companyia aérea d’EUA no em deixa agafar el vol  perquè diuen que he de presentar un comprovant conforme sortiré de Mèxic abans de tres mesos… I per què s’hi fiquen??? Jo que sé… En definitiva, pagar més diners i 24h més tard i amb una fotocopia d’un bitllet de bus que no agafaré cap a Belice, puc enlairar-me.

Després d’unes quantes hores de vol i una escala a Philadelfia, arribo a Cancún i d’allà fins a Playa del Carmen on la Maria,  amiga d’una amiga em va oferir  allotjament a casa seva.
Ràpidament connectem i, tot i que ella estava treballant, podem compartir molts moments i fer forces coses junts. Passo 9 dies increïbles coneixent diferents platges com la d’Akumal, Tulum, Mamitas, Xcarhel... En algunes fem snorkel per veure peixos i corals (no vam tenir sort amb les tortugues)... altres són molt relaxants, paradisíaques i solitàries (anècdota de prohibit fer fotos). També anem al Cenote Calavera . Els cenotes son forats a la terra on passen rius subterranis i et pots banyar, fer snorkel i, fins i tot, bussejar pels seus túnels. Els Mayas consideraven que eren portes a l’inframón i hi feien ofrenes.

Un altre dia també anem al cine a veure una pel·lícula en VOSE.
A Playa també vaig conèixer l’Antoni, un francés molt boig i uns quants mexicans “mi reyes” però de molt bon rotllo.
Ens ho passem molt bé cuinant a  casa i anant a provar diferents menjars tradicionals, begudes i intercanviant opinions i maneress de veure les coses.
 Realment uns dies molt relaxants i divertits que passen volant.
 Ara cap a Villahermosa on m’espera la Nayra...segur que serà genial però sempre fa pena deixar endarrere a tota aquesta gent i llocs que t’has arribat a estimar...


















(Traducción Google) 01-04-2011
Comienza otra aventura, esta vez se inicia en México, Cancún.
Aeropuerto de Barcelona. Antes de empezar ya me encuentro con el primer impedimento ya que la compañía aérea de EE.UU. no me deja coger el vuelo porque dicen que tengo que presentar un comprobante conforme a salir de México antes de tres meses ... Y por qué se meten? ? Yo que sé ... En definitiva, pagar más dinero y 24h más tarde y con una fotocopia de un billete de bus que no cogeré hacia Belice, puedo despegar me.
Después de unas cuantas horas de vuelo y una escala en Philadelfia, llego a Cancún y de allí hasta Playa del Carmen donde María, amiga de una amiga me ofreció alojamiento en su casa.
Rápidamente conectamos y, aunque ella estaba trabajando, podemos compartir muchos momentos y hacer bastantes cosas juntos. Paso 9 días increíbles conociendo diferentes playas como la de Akumal, Tulum, Mamitas, Xcarhel ... En algunas hacemos snorkel para ver peces y corales (no tuvimos suerte con las tortugas) ... otros son muy relajantes, paradisíacas y solitarias (anécdota de prohibido hacer fotos). También vamos al Cenote Calavera. Los cenotes son agujeros en la tierra donde pasan ríos subterráneos y te puedes bañar, hacer snorkel y, incluso, bucear por sus túneles. Los Mayas consideraban que eran puertas al inframundo y hacían ofrendas.
Otro día también vamos al cine a ver una película en VOSE.
En Playa también conocí Antonio, un fianzas muy loco y unos cuantos mexicanos "mí reyes" pero de muy buen rollo.
Nos lo pasamos muy bien cocinando en casa y yendo a probar diferentes comidas tradicionales, bebidas e intercambiando opiniones y maneress de ver las cosas.
  Realmente unos días muy relajantes y divertidos que pasan volando.
  Ahora hacia Villahermosa donde me espera la Nayra ... seguro que será genial pero siempre da pena dejar atrás a toda esta gente y lugares que has llegado a querer ...


No hay comentarios:

Publicar un comentario