Mapa del Món

viernes, 24 de mayo de 2013

Utila

15-05-2013
Vaig arribar a la illa caribenya d’Utila i vaig trobar-me amb en Santiago, un mexicà que es va quedar enganxat a la illa fa més d’un any. Fent una birreta em va explicar que aquesta illa és un paradís però no precisament de platges (realment de platja només n’hi ha una i molt petita) sinó de submarinisme i festa. Com  jo ja venia amb la idea de fer submarinisme i relax doncs ja m’anava força bé. També em va explicar que ell estava treballant en una botiga de submarinisme. Em va proposar varis llocs on podia fer cursos de submarinisme. Finalment vaig decidir fer-lo amb ell perquè el preu em semblava correcte i, a més, estaríem ell i jo sols.
Després de deixar les coses a  casa vam anar a sopar i fer unes birretes amb algunes persones més. Feia dies que no sentia tanta calor per la nit ni que veia tantes estrelles.
L’endemà vam anar a fer els papers al centre i em van donar el llibre que havia d’estudiar per l’endemà... 400 pàg... juer... ni que estigués a la uni!!! Tot i això era bastant facilet i en una   tarda i el matí del dia següent me’l vaig acabar. Així que  de bon matí ja vaig entrar a l’aigua amb en Santiago per fer les primeres activitats i realment va ser  genial!!! Em va dir que era el millor alumne que havia tingut! jajajajaja

Realment va ser increïble respirar sota l’aigua, la sensació va ser molt estranya i tot i estar només al costat del moll vam poder veure varis peixos de colors, una espècie de manta molt bonica i un batfish.
Per la nit vam anar a un altre bar amb una parella de francesos de couch i vam estar xerrant de les nostres  aventures.
El mati següent vaig anar al centre per fer una classe comuna amb altres estudiants. Va ser divertit perquè semblava més una classe d’anglès ja que tots eren anglesos o d’EUA. I just en acabar,  vam pujar amb en Santiago a una barca per fer la primera immersió a mar obert. No hi ha paraules per descriure el món “extraterrestre” que hi ha sota el mar... la sensació de volar... els mil peixos de colors que fugen o s’apropen encuriosits pel què estàs fent. En un moment concret, a uns 12 metres sota l’aigua i mentre escoltava les bombolles d’aire que sortien del regulador,  vam mirar cap amunt i en mig del reflex de la llum del sol hi havia mils de peixos de totes les mides. Semblava un diumenge per les rambles de la Barcelona submarina... Acollonant!
 
 
 
Al dia següent el temps no era massa bo però vam fer una altra immersió per finalitzar el cus. En aquest lloc no vaig veure tants peixos, ja que la visibilitat és una mica més escassa, però vam poder veure un vaixell enfonsat molt maco.
L’últim dia del curs faig l’examen teòric sense cap problema!! Ja tinc el primer títol! ;)
El dimarts ens vam trobar  tots els estudiants del grup  per fer la última immersió que ens regalaven un cop fet el curs. Tot i que no vaig poder veure les tortugues que volia,va ser una altra vegada una experiència màgica sota el mar... peixos i corals de tots colors, una anguila i bitxos estranys!
Per la nit, vam celebrar la graduació i l’aniversari  de la Crystal (EUA) i el meu, tot i faltar uns dies. Amb en Santiago vam fer una aposta i vaig  guanyar una samarreta de record!
EL dia següent vaig decidir marxar amb la Crystal ja que ella anava en la mateixa direcció i amb una furgoneta d’aquestes de Califòrnia súper hippy i molt molona! Vam passar la nit a casa del Juan Carlos i amb la seva família vam tornar a celebrar els nostres  aniversaris .
Pel matí vam marxar cap el llac Yojoa!  
 
 
(Traducción Google) 15 - 05 -2013
 
Llegué a la isla caribeña de Utila y me encontré con Santiago, un mexicano que se quedó pegado a la isla hace más de un año. Haciendo una birreta me explicó que esta isla es un paraíso pero no precisamente de playas (realmente de playa sólo hay una y muy pequeña) sino de submarinismo y fiesta. Como yo ya venía con la idea de hacer submarinismo y relax pues ya me iba bastante bien. También me explicó que él estaba trabajando en una tienda de submarinismo. Me propuso varios lugares donde podía hacer cursos de submarinismo. Finalmente decidí hacerlo con él porque el precio me parecía correcto y, además, estaríamos él y yo solos.
Después de dejar las cosas en casa fuimos a cenar y hacer unas birretes con algunas personas más. Hacía días que no sentía tanto calor por la noche ni que veía tantas estrellas.
Al día siguiente fuimos a hacer los papeles en el centro y me dieron el libro que había que estudiar para el día siguiente ... 400 pág ... Juderías ... ni que estuviera en la unidad! Sin embargo era bastante facilito y en una tarde y la mañana del día siguiente me lo terminó. Así que de buena mañana ya entré en el agua con Santiago para hacer las primeras actividades y realmente fue genial! Me dijo que era el mejor alumno que había tenido! jajajajaja
Realmente fue increíble respirar bajo el agua, la sensación fue muy extraña ya pesar de estar sólo al lado del muelle pudimos ver varios peces de colores, una especie de manta muy bonita y un batfish.
Por la noche fuimos a otro bar con una pareja de franceses de couch y estuvimos hablando de nuestras aventuras.
La mañana siguiente fui al centro para hacer una clase común con otros estudiantes. Fue divertido porque parecía más una clase de inglés ya que todos eran ingleses o de EEUU. Y al terminar, subimos con Santiago a una barca para hacer la primera inmersión en mar abierto. No hay palabras para describir el mundo "extraterrestre" que hay bajo el mar ... la sensación de volar ... los mil peces de colores que huyen o se acercan curiosos por qué estás haciendo. En un momento concreto, a unos 12 metros bajo el agua y mientras escuchaba las burbujas de aire que salían del regulador, miramos hacia arriba y en medio del reflejo de la luz del sol había miles de peces de todos los tamaños. Parecía un domingo por las ramblas de la Barcelona submarina ... Acojonante!
Al día siguiente el tiempo no era demasiado bueno pero hicimos otra inmersión para finalizar el cus. En este lugar no vi tantos peces, ya que la visibilidad es algo más escasa, pero pudimos ver un barco hundido muy bonito.
El último día del curso hago el examen teórico sin ningún problema! Ya tengo el primer título! ;)
El martes nos encontramos todos los estudiantes del grupo para hacer la última inmersión que nos regalaban una vez realizado el curso. Aunque no pude ver las tortugas que quería, fue otra vez una experiencia mágica bajo el mar ... peces y corales de todos los colores, una anguila y bichos extraños!
Por la noche, se celebró la graduación y el aniversario de la Crystal (EEUU) y el mío, aunque menos unos días. Con Santiago hicimos una apuesta y gané una camiseta de recuerdo!
EL día siguiente decidí irme con la Crystal ya que ella iba en la misma dirección y con una furgoneta de estas de California súper hippie y muy molona! Pasamos la noche en casa de Juan Carlos y con su familia volvimos a celebrar nuestros cumpleaños.
Por la mañana nos fuimos al lago Yojoa!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario