Mapa del Món

martes, 10 de noviembre de 2015

De nou a Thailandia, Mindful farm - De nuevo en Thailandia, Mindful Farm

20- 10 - 2015 

Mindful Farm

Després de 10 dies a la Mindful Farm valoro l’experiència molt positivament. Durant la meva estada, he pogut aprendre moltes coses i compartir amb molta gent diferent.
Aquest lloc és una granja orgànica vagana que porten una família: en Pinan (un home d’uns 49 anys tailandès i que havia estat durant 20 anys monje budista), la Noriko (una dona japonesa amb una habilitat increïble per cuinar menjar vagà)i la seva filla petita.
Des de fa tres anys van decidir compartir els seus coneixements i difondre el seu estil de vida acceptant diàriament voluntaris d’arreu del món interessats en granja orgànica, estil de vida saludable, budisme, meditació, yoga...
Aquí el dia comença a les 6 am, aquesta hora la Noriko ja està a la cuina i tè preparat un te (cada dia diferent). A les 6:15 comença una primera classe de yoga d’1h a la sala de meditació, oberta i amb vistes a la vegetació. Al estar a les muntanyes, a aquesta hora, la boira és baixa i el reflexa del sol va il·luminant lentament tots els camps.
A les 7:30 l’esmorzar està llest, com he dit abans, tot el menjà és baga així que fruita, verdura, plantes amb propietats diferents, sopa, arròs... i mengem individualment, meditant, cadascú en el seu coixí, mirant el paisatge, a la mateixa sala i degustant el menjar lentament. Sovint, un voluntari ha de sortir a llegir algun fragment d’algun llibre que en Pinan te preparat.
Després de rentar amb cendres els plats i utensilis utilitzats per l’esmorzar, en Pinan ens diu quines son les tasques a fer pel matí:
Algun dia toca treballar a l’hort, cavar, plantar, abonar, arrencar mala herba, fer abono, regar, anar a buscar plantes o fruits, replantar...
Un dia, que va coincidir amb el da de Buda, vam anar al temple del poble a oferir menjà al monge, a assistir a la cerimònia i a meditar tot el dia (meditació menjant, meditació caminant, meditació asseguts...)










Altres dies em treballat en el projecte de crear un restaurant vagà i una tenda de menjar orgànic per tota la comunitat on està situada la granja. La idea és difondre els coneixements a la gent local del poble, fer-los veure que hi ha un altre via a seguir i que aprenguin al que és el menjar vegetarià.
Vam començar desmuntant un antic garatge per aprofitar la fusta i altres materials, vam netejar tot el terreny on havia d’anar el restaurant i, amb l’ajuda de gent local vam aixecar en menys de 5dies un restaurant, d’aquets locals, sense parets, amb bigues de fusta, un sostre i alguna taula també feta de fusta.






Uns altres dies vam treballar la construcció amb fang, vam anar a buscar la pell de l’arròs en una fàbrica, vam cavar fons el sòl per aconseguir terra i ho vam mesclar tot amb aigua per obtenir una bona mescla. Era com fer un pastís gegant i ballant al ritme de la música anàvem mesclant i mesclant amb els peus. Amb aquest fang vam arreglar una part de la cuina i vam crear totxos per una futura construcció.
A les 11:30 toca la dutxa i preparar la taula per dinar a les 12h. Aquest cop ho fem tot junts.
Després, un cop recollit tot, tenim temps personal, podem ajudar a la cuina a preparar el sopar, podem ajudar a l’hort, podem descansar, llegir, escriure, parlar, anar a caminar...
Personalment em dedico a fer el cafè i ajudar a cuinar a la Noriko ja que s’aprèn molt. A les 4pm sovint hi ha la segona classe de yoga a no ser que algun voluntari vulgui proposar algun altre sessió. Mentre he estat aquí hem fet un dia massatges i un altre una classe de dansa-meditació.
A les 5h, dutxa i preparar la taula pel sopar a les 5:30h. En acabar, ja és fosc i a vegades tenim una classe de tailandès on el Pinan ens fa repetir i escriure algunes frases. També obrim una llar de foc. A les 7:30pm anem a fer la meditació caminant, passejant sota la llum de la lluna, en silenci, durant 30 min, en fila i respirant profundament. Quan tornem toquen els 25 min de meditació assentat, només amb dues espelmes a la bora de tres figures budistes.
En acabar, sobre les 8:30pm el Pinan ens parla sobre les seves creences budistes, sobre el ser vegetarians, sobre valors, estils de vida, ens posa exemples de diferents personatges... i després cap a les 9pm s’acaba el dia, anem a dormir.






La convivència i regles a la granja son senzilles sempre que la gent voluntària tingui ganes de treballar, aprendre i ajudar... però no tots som igual. El cert és que la primera setmana que vaig estar la gent era molt treballadora i amb ganes d’aprendre però la segona la gent venia més amb plan de relax i no ajudar tant. Però aquí tot està permès i cadascú pot fer o ajudar a la mesura que vulgui. Ningú està obligat a treballar ni a fer els tallers.
Netejar, assecar, escombrar, recollir la sala, ajudar a la cuina, anar a buscar aigua al pou, regar, fer foc, fer café, fer te, deixar el lavabo net, reciclar, anar a buscar llenya, anar al “mercat” (a buscar els vegetals en els diferents horts de la granja per cuinar), tallar llenya... son tasques que sempre es poden fer en benefici de tot el grup.
Els dormitoris son diferents segons la sona on dorms, n’hi ha uns estil cabana, uns que estan com a dins de quatre parets i on estic jo que son tres parets fetes de fang, una oberta que dona al paisatge i una teulada de palla per cobrir-nos si plou. Dormo al costat de la Caroline  (francesa) i el Rahul (EUA – Indi) que son amb els que he compartit més temps. A la nit fa fresqueta però s’està força bé.
 En conclusió, en aquets 10 dies a la granja he après moltes coses diferents, interessants i útils. Tot i no identificar-me com a budista ni vegetarià estricte si que he pogut trobar moltes connexions amb les meves creences, he pogut experimentar una forma diferent de viure, relaxar la ment i tenir temps per mi mateix. També el compartir aquets coneixements amb diferents persones t’assabentes que hi ha maneres diferents de viure, més sanes, més ecològiques, que ajuden més al nostre planeta i sobretot que son viables amb l’esforç i treball en equip.








Per altre banda també t’assabentes de les dificultats que el món occidental posar per estils de vida com aquest i que un cop es torna a la vida rutinària i a la societat natal s’ha de buscar l’equilibri per poder combinar tots aquets coneixements, tots aquest aprenentatges i forma de vida amb el que diàriament ens envolta. Sempre amb un somriure, sempre digerint els nostres sentiments negatius per tal que no ens afectin, veure la part positiva de les coses i treballar seguin els valors individuals i comunitaris amb que cadascú creu per tal d’ajudar-nos, ajudar els demés i el planeta on vivim.

20- 10 - 2015
(Traducción Google)
Mindful Farm

Después de 10 días en la Mindful Farm valoro la experiencia muy positivamente. Durante mi estancia, he podido aprender muchas cosas y compartir con mucha gente diferente.
Este sitio es una granja orgánica vagan que llevan una familia: en Pinan (un hombre de unos 49 años tailandés y que había sido durante 20 años monje budista), la Noriko (una mujer japonesa con una habilidad increíble para cocinar comida huelga) y su hija pequeña.
Desde hace tres años decidieron compartir sus conocimientos y difundir su estilo de vida aceptando diariamente voluntarios de todo el mundo interesados ​​en granja orgánica, estilo de vida saludable, budismo, meditación, yoga ...
Aquí el día comienza a las 6 am, esta hora la Noriko ya está en la cocina y té preparado un té (cada día diferente). A las 6:15 comienza una primera clase de yoga de 1h en la sala de meditación, abierta y con vistas a la vegetación. Al estar en las montañas, a esta hora, la niebla es baja y el reflejo del sol iluminando lentamente todos los campos.
A las 07:30 el desayuno está listo, como he dicho antes, todo lo comió es baga así que fruta, verdura, plantas con propiedades diferentes, sopa, arroz ... y comemos individualmente, meditando, cada uno en su almohada, mirando el paisaje, en la misma sala y degustando la comida lentamente. A menudo, un voluntario tiene que salir a leer algún fragmento de algún libro que en Pinan té preparado.
Después de lavar con cenizas los platos y utensilios utilizados para el desayuno, en Pinan nos dice cuales son las tareas a realizar por la mañana:
Algún día toca trabajar en el huerto, cavar, plantar, abonar, arrancar maleza, hacer abono, regar, ir a buscar plantas o frutos, replantar ...
Un día, que coincidió con el a de Buda, fuimos al templo del pueblo a ofrecer comió al monje, a asistir a la ceremonia ya meditar todo el día (meditación comiendo, meditación caminando, meditación sentados ...)
Otros días me trabajado en el proyecto de crear un restaurante huelga y una tienda de comida orgánica para toda la comunidad donde está situada la granja. La idea es difundir los conocimientos a la gente local del pueblo, hacerles ver que hay otro vía a seguir y que aprendan lo que es la comida vegetariana.
Empezamos desmontando un antiguo garaje para aprovechar la madera y otros materiales, limpiamos todo el terreno donde debía ir el restaurante y, con la ayuda de gente local levantamos en menos de 5 días un restaurante, de estos locales, sin paredes, con vigas de madera, un techo y alguna mesa también hecha de madera.
Otros días trabajamos la construcción con barro, fuimos a buscar la piel del arroz en una fábrica, hicimos cavar fondo el suelo para conseguir tierra y lo mezcló todo con agua para obtener una buena mezcla. Era como hacer un pastel gigante y bailando al ritmo de la música íbamos mezclando y mezclando con los pies. Con este barro arreglamos una parte de la cocina y creamos ladrillos para una futura construcción.
A las 11:30 toca la ducha y preparar la mesa para comer a las 12h. Esta vez lo hacemos todo juntos.
Después, una vez recogido todo, tenemos tiempo personal, podemos ayudar a la cocina a preparar la cena, podemos ayudar en el huerto, podemos descansar, leer, escribir, hablar, ir a caminar ...
Personalmente me dedico a hacer el café y ayudar a cocinar en la Noriko ya que se aprende mucho. A las 4pm menudo está la segunda clase de yoga a menos que algún voluntario quiera proponer algún otro sesión. Mientras he estado aquí hemos hecho un día masajes y otro una clase de danza-meditación.
A las 5h, ducha y preparar la mesa para la cena a las 5: 30h. Al terminar, ya es oscuro ya veces tenemos una clase de tailandés donde el Pinan nos hace repetir y escribir algunas frases. También abrimos una chimenea. A las 7:30 pm vamos a hacer la meditación caminando, paseando bajo la luz de la luna, en silencio, durante 30 min, en fila y respirando profundamente. Cuando volvemos tocan los 25 min de meditación sentado, sólo con dos velas en la bora de tres figuras budistas.
Al finalizar, sobre las 8:30 pm el Pinan nos habla sobre sus creencias budistas, sobre el ser vegetarianos, sobre valores, estilos de vida, nos pone ejemplos de diferentes personajes ... y luego hacia las 9pm acaba el día , vamos a dormir.
La convivencia y reglas en la granja son sencillas siempre que la gente voluntaria tenga ganas de trabajar, aprender y ayudar ... pero no todos somos igual. Lo cierto es que la primera semana que estuve la gente era muy trabajadora y con ganas de aprender pero la segunda la gente venía más con bien de relax y no ayudar tanto. Pero aquí todo está permitido y cada uno puede hacer o ayudar a la medida que quiera. Nadie está obligado a trabajar ni a hacer los talleres.
Limpiar, secar, barrer, recoger la sala, ayudar en la cocina, ir a buscar agua al pozo, regar, hacer fuego, hacer café, hacer té, dejar el baño limpio, reciclar, ir a buscar leña, ir al "mercado" (buscar los vegetales en los diferentes huertos de la granja para cocinar), cortar leña ... son tareas que siempre se pueden hacer en beneficio de todo el grupo.
Los dormitorios son diferentes según la persona donde duermes, hay unos estilo cabaña, unos están como dentro de cuatro paredes y donde estoy yo que son tres paredes hechas de barro, una abierta que da al paisaje y un tejado de paja para cubrirse si llueve. Duermo junto a Carolina (francesa) y el Rahul (EEUU - Indio) que son con los que he compartido más tiempo. Por la noche hace fresquito pero está bastante bien.
 En conclusión, en estos 10 días en la granja he aprendido muchas cosas diferentes, interesantes y útiles. A pesar de no identificarme como budista ni vegetariano estricto si que he podido encontrar muchas conexiones con mis creencias, he podido experimentar una forma diferente de vivir, relajar la mente y tener tiempo para mí mismo. También el compartir estos conocimientos con diferentes personas te enteras que hay maneras diferentes de vivir, más sanas, más ecológicas, que ayudan más a nuestro planeta y sobre todo que son viables con el esfuerzo y trabajo en equipo.
Por otro lado también te enteras de las dificultades que el mundo occidental poner por estilos de vida como este y que una vez se vuelve a la vida rutinaria y en la sociedad natal se debe buscar el equilibrio para poder combinar todos estos conocimientos, todos estos aprendizajes y forma de vida con el que diariamente nos rodea. Siempre con una sonrisa, siempre digiriendo nuestros sentimientos negativos para que no nos afecten, ver la parte positiva de las cosas y trabajar siguiendo los valores individuales y comunitarios con que cada uno cree para ayudarnos, ayudar a los demás y el planeta donde vivimos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario