Mapa del Món

domingo, 15 de noviembre de 2015

Impressions generals de Laos - Impresiones generales de Laos

És curiòs com un mateix viatge a un país pot ser viscut de manera tant diferent per cadascú. I és que recórrer un país no només és descobrir paisatges fascinants, ciutats més o menys caòtiques i menjars estranys, sinó a les persones que trobés pel camí, les seves mirades  i somriures,  diverses situacions que et fan sentir còmode o incòmode.
He trobat molta gent que no els ha agradat Laos i, personalment, em sorprèn...doncs des del meu punt de vista i des de l’experiència del meu viatge puc dir que és un dels països que més m’han agradat  del sudest asiàtic.
És un país on la gent és amable, somriuen quan t’intentes comunicar, pots fer broma amb la gent local que  sempre tenen un moment per parar-se a intentar entendre’t el que els vols dir, fent servir mímica o senyals varies. La gent és tranquil·la, van sense presses i sorprenentment no atavalen als turistes. És cert que, a vegades. sembla que els falti una mica de xispa però no és quelcom tant greu.
Hi ha moltes zones per explorar a Laos, òbviament hi ha els llocs més turístics on tothom va i on les infraestructures ja estan adaptades per les diferents activitats, però si agafes una moto o tens temps per anar voltant pels petits poblets t’ adones que encara és un país molt verge i poc explorat, on la gent local no està acostumada a tractar amb estrangers i el primer que fan és somriure, invitar-te  a casa seva i oferir-te un vas d’aigua.






Els paisatges sòn increïbles i diferents des del nord fins el sud, trekings per visitar ètnies, muntanyes espectaculars  en mig de camps d’arròs, coves increïbles, rius per navegar, cascades i boscos d’arbres altíssims.










El menjar també és molt bo i la influència francesa es nota amb les baguettes i la pastisseria que es poden trobar per tot arreu.
També hi ha zones on desgraciadament s’ha creat un turisme de borratxera, però que cada vegada s’està intentant controlant més. Així que si  vols desentendre’-te’n pots  gaudir de les belleses d’aquest país.






 Laos és un país fantàstic  per explorar, realitzar activitats, caminar i viure tranquil·lament del  dia a dia i  de cada moment envoltat de gent agradable i naturalesa abundant.



(Traducción Google) Es curioso como un mismo viaje a un país puede ser vivido de manera tan diferente para cada uno. Y es que recorrer un país no sólo es descubrir paisajes fascinantes, ciudades más o menos caóticas y comidas extraños, sino a las personas que encontrara por el camino, sus miradas y sonrisas, varias situaciones que te hacen sentir cómodo o incómodo.
He encontrado mucha gente que no les ha gustado Laos y, personalmente, me sorprende ... pues desde mi punto de vista y desde la experiencia de mi viaje puedo decir que es uno de los países que más me han gustado del sudeste asiático.
Es un país donde la gente es amable, sonríen cuando te intentas comunicar, puedes bromear con la gente local que siempre tienen un momento para pararse a intentar entenderte lo que les quieres decir, utilizando mímica o señales varias. La gente es tranquila • la, van sin prisas y sorprendentemente no atavalen los turistas. Es cierto que, a veces. parece que les falte un poco de chispa pero no es algo tan grave.
Hay muchas zonas por explorar en Laos, obviamente están los lugares más turísticos donde todos y donde las infraestructuras ya están adaptadas para las diferentes actividades, pero si coges una moto o tienes tiempo para ir alrededor por los pequeños pueblos te das cuenta que aún es un país muy virgen y poco explorado, donde la gente local no está acostumbrada a tratar con extranjeros y lo primero que hacen es sonreír, invitarte a su casa y ofrecerte un vaso de agua.
Los paisajes sueño increíbles y diferentes desde el norte hasta el sur, trekings para visitar etnias, montañas espectaculares en medio de campos de arroz, cuevas increíbles, ríos para navegar, cascadas y bosques de árboles altísimos.
La comida también es muy bueno y la influencia francesa se nota con las baguettes y la pastelería que se pueden encontrar por todas partes.
También hay zonas donde desgraciadamente se ha creado un turismo de borrachera, pero que cada vez se está intentando controlando más. Así que si quieres desentenderse-te puedes disfrutar de las bellezas de este país.

 Laos es un país fantástico para explorar, realizar actividades, caminar y vivir tranquilo • lamento del día a día y de cada momento rodeado de gente agradable y naturaleza abundante.

No hay comentarios:

Publicar un comentario