Mapa del Món

miércoles, 30 de julio de 2014

Peregrinatge a Badrinath / Peregrinaje a Badrinath

Després de 10h de bus (aquest cop amb AC) vam arribar a Hadiwar però vam decidir seguir una miqueta més fins a Resijkesh pensant que seria un poble més petit del que realment és. Allà vam poder   veure com els indis celebren el mes de juliol ja que és el mes de Shiva (deu més important). Vam fer un primer pelegrinatge de 16km sota la pluja i seguint a una riuada de gent increïble que anaven a banyar-se i a fer ofrenes  al seu deu al llarg del Ganges- Nosaltres vam arribar-nos a una cascada i a visitar el poble de Lakma Jhula que tot i ser més turístic pel tema del Yoga ens va agradar força. Cal dir que en aquesta zona ja vam notar que el clima havia canviat: ja no sentíem  la calor sufocant, entre 40-50Cº, l,ambient era una mica més fresquet a les nits. Podíem veure que estàvem voltats de vegetació i muntanyes malgrat l’humitat seguia aixefant-nos una mica.




El nostre objectiu en aquesta zona de la India era intentar arribar al poble més alt i sagrat que pertany al deu Visnhu (Badrinath) tot i que ja estàvem assabentats que seria un camí força difícil per les muntanyes de l’Himalaya i per estar en el  mes de monzons. Tot i això ens vam posar en marxa de nou! 14 h de bus, aquest cop pràcticament sense aire i sense espai. Vam recórrer 280km per carretera de muntanya , passant a prop de precipicis... vam poder presenciar algun que altre despreniment de roques que ens posava la pell de gallina.
A uns 45km del nostre destí , Badrinath, ens van fer baixar i ens van dir que per causa de desprendimentno podíem seguir.  Vam intentar buscar alguna que altra alternativa amb els peregrins locals. Finalment vam agafar un taxi i vam arribaron ha ia succeit el desprendiment. En un primer moment la idea era passar caminant i, esperar, un altre taxi. Però va começar a ploure i això va fer  que no poguéssim seguir amb el pla A. Ens vam ajuntar amb un senyor Indi que parlava anglès i amb ell i dos més, en no trobar allotjament, vam arribar a un ashram (centres on viuen i ensenyen yoga). Després que acabessin de meditar ens van acceptar i ens van deixar dormir gratuïtament en un el hall, també ens van donar de sopar (sopa de verdures, pa i arròs).  En aquesta zona dels Himalaya, amb la pluja i el vent ja feia força fred i tot i deixar-nos mantes vam passar mala nit.


A mitja nit van aparèixer tres homes que segons el que ens van traduir havien intentat passar el despreniment de roques en cotxe i les roques els hi havien caigut. Ells havien pogut sortir i córrer cap aquest cantó mentre que les seves dones havien hagut de córrer cap a l’altre.
A les 4 del mati vam deixar el ashram i vam prendre camí els 5 sota una pluja fina que va anar augmentant durant tot el dia sense parar. Vam poder adonar-nos del meravellós paisatge on ens trobaven que entre núvols anava mostrant les increïbles muntanyes verdes amb els pics més alts nevats. Arribats al punt crític vam veure que era perillós ,així que vam agafar una ruta antiga que pujava per la muntanya per poder seguir el camí. Passat aquest punt , ja pensàvem que estava tot fet però allà, empapats del tot, no hi havia més que treballadors d’una hidroelèctrica. Vam fer un foc per assecar-nos i ens van convidar a un te mentre buscàvem informació sobre els taxis. Després de dues hores ens van dir que si no parava de ploure la policia no deixaria baixar a cap taxi. Així que vam de idir seguir el nostre camí a peu, ara només a 16km de la meta. Seguint sota la pluja vam trobar algun que altre peregrí que es retirava i tornava ja per por a més desprendiments, impossibilitat de pas... Nosaltres vam continuar fins una altra zona  complicada on vam tornar a agafar un camí de muntanya una mica enrevessat i on vam perdre dos dels companys que, al quedar-se endarrere van fer mitja volta. Així que,ara només tres, vam seguir una miqueta més fins arribar a un altre temple més gran, amb un parell de tendes on vam poder menjar alguna cosa i la policia  ens va refugiar amb mantes i ens va mantenir informats sobre la possibilitat d’obtenir el tan desitjat transport.




2h més d’espera mig congelats i la última informació que un altre despreniment de roques havia inhabilitat per complert el camí tant per transport com per anar caminant com a mínim durant dos dies, no ens va quedar altra opció que recular de nou tot el camí fet... mig moixos pel fracàs, congelats, empapats i mentre seguia plovent vam desfer els 10 últims km. A mesura que baixàvem ens vam adonar que el riu havia crescut molt des del mati i es menjava les parets, les roques cada vegada lliscaven més i aleshores el nostre “traductor” ens va explicar que eren tan perilloses  que l’any passat havien mort entre 40 i 70 mil persones en aquell tram degut a despreniments i una crescuda enorme del riu que havia arrasat amb tot. Cada vegada teníem més clar que la millor opció era tornar... no sabíem si, en el cas d’haver arribat a Badrinath haguéssim pogut sortir...
Esgotats vam arribar a les 4 cases al costat del primer despreniment per tornar agafar el taxi cap al poble on el bus ens havia deixat però per sorpresa nostra ens van dir que altra vegada, les roques havien caigut i que ens trobàvem atrapats. Destrossats vam buscar una habitació barata amb nòrdics per passar la nit i intentar veure les coses diferents l’endemà.








Pel matí continuava plovent... cap oportunitat d’agafar taxi... encara que ens van dir que hi havia  despreniments vam decidir caminar els 22 km fins el poble de Joshimarth.  La sort per nosaltres va ser trobar un cotxe de treballadors de la hidroelèctrica que al fer-li autoestop ens van pujar fins al nostre destí ijijiji. Allà ens van tornar a informar que no era possible arribar fins a Hadiwar fins el dia següent, ja que només hi havia un bus de matinada. Vam passejar pel bonic poble rodejat de muntanyes i vam descansar fins la matinada següent on vam agafar el bus cap a Hadiwar. Tot indicava que per fi havíem pogut escapar de les muntanyes però al cap d’uns km un primer despreniment va fer que baixéssim tots els homes a treure roques del camí amb barres de ferro. Va ser una situació inversemblant, ningú parlava anglès i em feien senyes sobre on m’havia de col·locar i que fer. Mentre fèiem neteja, uns altres estaven vigilaven la muntanya i cridaven en indi cada vegada que queia una roca perquè tots ens apartéssim. Finalment vam poder continuar uns km més fins el següent despreniment. Aquest cop un roc enorme on no va haver-hi més solució que esperar una excavadora.


Uns quants km més endavant, una patrulla de policia ens va informar que el camí estava tallat per 4 dies i que la única opció era agafar una carretera antiga que pujava i baixava totes les muntanyes...5h on vam estar patint cada vegada que ens creuàvem amb un altre cotxe o autobús ja que havien de fer 100 maniobres per aconseguir passar. El punt més positiu va ser que no va ploure en tot el dia i que vam aconseguir arribar a Hadiwar i com a punt negatiu és que els seients que ens van tocar del bus eren els més incomodes de tots i el trajecte de 10h es va convertir en 16h...
A Hadiwar vam poder presenciar altre vegada la bogeria del fanatisme religiós d’aquest poble ja que vam coincidir amb la festa de Shiva.

Finalment vam partir cap a la zona d’Amristar amb tren.

Gerard Muntada --- Run the World

(Traducción Google) Después de 10h de bus (esta vez con AC) llegamos a Hadiwar pero decidimos seguir un poco más hasta Resijkesh pensando que sería un pueblo más pequeño de lo que realmente es. Allí pudimos ver cómo los indios celebran el mes de julio ya que es el mes de Shiva (diez más importante). Hicimos un primer peregrinaje de 16km bajo la lluvia y siguiendo a una riada de gente increíble que iban a bañarse ya hacer ofrendas a su diez a lo largo del Ganges- Nosotros llegamos a una cascada ya visitar el pueblo de Lakma Jhula que a pesar de ser más turístico por el tema del Yoga nos gustó bastante. Hay que decir que en esta zona ya notamos que el clima había cambiado: ya no sentíamos el calor sofocante, entre 40-50Cº, el, ambiente era un poco más fresquito por las noches. Podíamos ver que estábamos rodeados de vegetación y montañas a pesar de la humedad seguía aixefant un poco. 
Nuestro objetivo en esta zona de la India era intentar llegar al pueblo más alto y sagrado que pertenece al diez Visnhu (Badrinath) aunque ya estábamos enterados que sería un camino bastante difícil por las montañas del Himalaya y por estar en el mes de monzones. Sin embargo nos pusimos en marcha de nuevo! 14 h de bus, esta vez prácticamente sin aire y sin espacio. Recorrimos 280km por carretera de montaña, pasando cerca de precipicios ... pudimos presenciar algún que otro desprendimiento de rocas que nos ponía la piel de gallina. 
A unos 45km de nuestro destino, Badrinath, nos hicieron bajar y nos dijeron que por causa de desprendimientos no podíamos seguir. Intentamos buscar alguna que otra alternativa con los peregrinos locales. Finalmente tomamos un taxi y fuimos arribaron ha ya sucedido el desprendimiento. En un primer momento la idea era pasar caminando y, esperar, otro taxi. Pero comenzar a llover y esto hizo que no pudiéramos seguir con el plan A. Nos juntamos con un señor Indio que hablaba inglés y con él y otros dos, al no encontrar alojamiento, llegamos a un ashram (centros donde viven y enseñan yoga). Después de que terminaran de meditar nos aceptaron y nos dejaron dormir gratuitamente en un el hall, también nos dieron de cenar (sopa de verduras, pan y arroz). En esta zona de los Himalaya, con la lluvia y el viento ya hacía bastante frío y aunque dejarnos mantas pasamos mala noche. 
A media noche aparecieron tres hombres que según lo que nos tradujeron habían intentado pasar el desprendimiento de rocas en coche y las rocas les habían caído. Ellos habían podido salir y correr hacia esta esquina mientras que sus mujeres habían tenido que correr hacia el otro. 
A las 4 de la mañana dejamos el ashram y tomamos camino los 5 bajo una lluvia fina que fue aumentando durante todo el día sin parar. Pudimos darnos cuenta del maravilloso paisaje donde nos encontraban que entre nubes iba mostrando las increíbles montañas verdes con los picos más altos nevados. Llegados al punto crítico vimos que era peligroso, así que cogimos una ruta antigua que subía por la montaña para poder seguir el camino. Pasado este punto, ya pensábamos que estaba todo hecho pero allí, empapados del todo, no había más que trabajadores de una hidroeléctrica. Hicimos un fuego para secar y nos invitaron a un té mientras buscábamos información sobre los taxis. Después de dos horas nos dijeron que si no paraba de llover la policía no dejaría bajar a ningún taxi. Así que de y decir seguir nuestro camino a pie, ahora sólo a 16km de la meta. Siguiendo bajo la lluvia encontramos algún que otro peregrino que se retiraba y volvía ya por miedo a más desprendimientos, imposibilidad de paso ... Nosotros continuamos hasta otra zona complicada donde volvimos a tomar un camino de montaña un poco enrevesado y donde perdimos dos de los compañeros que, al quedarse atrás dieron media vuelta. Así que, ahora sólo tres, seguimos un poquito más hasta llegar a otro templo más grande, con un par de tiendas donde pudimos comer algo y la policía nos refugió con mantas y nos mantuvo informados sobre la posibilidad de obtener el tan deseado transporte. 
2h más de espera medio congelados y la última información que otro desprendimiento de rocas había inhabilitado por completo el camino tanto para transporte como para ir andando al menos durante dos días, no nos quedó otra opción que retroceder de nuevo todo el camino hecho ... medio gatos por el fracaso, congelados, empapados y mientras seguía lloviendo deshicimos los 10 últimos km. A medida que bajábamos nos dimos cuenta de que el río había crecido mucho desde la mañana y se comía las paredes, las rocas cada vez deslizaban más y entonces nuestro "traductor" nos explicó que eran tan peligrosas que el año pasado habían muerto entre 40 y 70 mil personas en ese tramo debido a desprendimientos y una crecida enorme del río que había arrasado con todo. Cada vez teníamos más claro que la mejor opción era volver ... no sabíamos si, en el caso de haber llegado a Badrinath hubiéramos podido salir ... 
Agotados llegamos a las 4 casas junto al primer desprendimiento para volver coger el taxi hacia el pueblo donde el bus nos había dejado pero para sorpresa nuestra nos dijeron que otra vez, las rocas habían caído y que nos encontrábamos atrapados. Destrozados buscamos una habitación barata con nórdicos para pasar la noche e intentar ver las cosas diferentes al día siguiente. 
Por la mañana continuaba lloviendo ... ninguna oportunidad de coger un taxi ... aunque nos dijeron que había desprendimientos decidimos caminar los 22 km hasta el pueblo de Joshimarth. La suerte para nosotros fue encontrar un coche de trabajadores de la hidroeléctrica que al hacerle autostop nos subieron hasta nuestro destino ijijiji. Allí nos volvieron a informar que no era posible llegar hasta Hadiwar hasta el día siguiente, ya que sólo había un bus de madrugada. Paseamos por el bonito pueblo rodeado de montañas y descansamos hasta la madrugada siguiente donde tomamos el bus hacia Hadiwar. Todo indicaba que por fin habíamos podido escapar de las montañas pero al cabo de unos km un primer desprendimiento hizo que bajáramos todos los hombres a sacar rocas del camino con barras de hierro. Fue una situación inverosímil, nadie hablaba inglés y me hacían señas sobre dónde me había de col • locar y que hacer. Mientras hacíamos limpieza, otros estaban vigilaban la montaña y llamaban en indio cada vez que caía una roca para que todos nos apartéssim. Finalmente pudimos continuar unos km más hasta el siguiente desprendimiento. Esta vez una roca enorme donde no hubo más solución que esperar una excavadora. 
Unos cuantos kilómetros más adelante, una patrulla de policía nos informó que el camino estaba cortado por 4 días y que la única opción era coger una carretera antigua que subía y bajaba todas las montañas ... 5h donde estuvimos sufriendo cada vez que nos cruzábamos con otro coche o autobús ya que tenían que hacer 100 maniobras para conseguir pasar. El punto más positivo fue que no llovió en todo el día y que conseguimos llegar a Hadiwar y como punto negativo es que los asientos que nos tocaron del bus eran los más incómodos de todos y el trayecto de 10h se convirtió en 16h ... 
A Hadiwar pudimos presenciar otra vez la locura del fanatismo religioso de este pueblo ya que coincidimos con la fiesta de Maha Kumba mela que se celebra cada 4 años. 
Finalmente partimos hacia la zona de Amristar en tren.

Gerard Muntada --- Run the World

martes, 22 de julio de 2014

Varasnasi, ciutat Santa / Varanasi, ciudad santa

De nou al tren ens vam dirigir cap a Vanarasi, la ciutat més antiga i santa del món.  Pel camí ens vam creuar a un italià d’uns 65 anys que viatjava amb la seva dona india i la seva filla petita. Era un home molt espiritual i vam estar  parlant de la situació actual del país indi, d’europa, de maneres de meditar, de les religions,  llocs per anar... força interessant tot!
Vam arribar al migdia i ràpidament ens vam adonar que a  40 graus no es pot passejar per enlloc, així que vam decidir resguardar-nos fins a les 5 que vam agafar un bot per recórrer tot el Ganges i veure els diferents ghats (espècie de grades que desemboquen al riu i on la gent realitza els seus rituals, es purifica, es banya, fan crematoris, jocs...) Realment es respira una atmosfera especial i de molta tranquil·litat.
Navegant amb tranquilitat i disfruntant de la brisa que hi havia vam observar els diferents ghats, realment impactants, sobretot el dels crematoris on la flama, a mesura que es fa de nit, es veu més clara i més alta i el fum es va esvaint lentament. També vam poder presenciar un ritual que fan diari per donar les gràcies al riu Ganges i també em va impactar molt els milers de persones que s,hi reunièixen cada dia . Finalment, vam sopar alguna cosa pel carrer (crec que ja sóc immune a tot) i tot i dir  sempre “no picant” sempre, sempre pica.









Al mati següent vam fer una ruta pels diferents temples més importants de Vanarasi: Temple de Shiva, Temple Hanunan, Temple de Gandi i, tot i que ja me n’havia adonat, aqui la vida de la majoria de la gent indú  està centrada en  la religió, arribant a ser  fanatisme. Cada temple més ple que l’anterior, cada dia una festivitat religiosa diferent, donacions, pregàries, purificacions... i tot amb una dedicació extrema.
També ens van enganyar per passejar pels barris musulmans i veure les industries tèxtils per intentar vendre’ns alguna cosa. El cert és que veure com aquest treball tant minuciós i esclavista funciona et  fa pensar en les increïbles condicions de treball que tenim  nosaltres. Habitacions fosques plenes de màquines fent molt soroll, sense llum,  de peu, teixint, cosint brillant per brillant... Acompanyats de cants religiosos (aquest cas musulmans) de fons... i tot per després de 2-3 dies de feina 24h seguides,puguin vendre una tela per uns 3-4€!!! dóna per pensar...
Per la tarda passegem pels Ghats, aquest cop caminant de punta a punta on podem apreciar clarament cadascú dels rituals, crematoris i enfonsaments dels cossos al riu, els diferents shadus (persones espiritualment molt elevades que estan desvinculades totalment de tot lo material) , els nens i joves jugant a cricket i anant a buscar la pilota al riu, les persones banyant-se i purificant-se junt amb les vaques que es refresquen, els diferents vidents que passegen, gent que ven ofrenes ...
El dia següent ens vam arribar al poble de Sarnath, lloc on Budda va donar el primer discurs als seus deixebles després d’haver-se il·luminat, en el parc dels cérvols. 





Després d’un altre sopar local de carrer provant les delicadeses com el Pakora (pan rebossat) momo’s, chapatis, samosa... vam anar a dormir d’hora per fer una altra volta pel Gnnges en barqueta , a la sortida del sol , on ens vam adonar que, a les 5 del matí encara hi ha més vida que mai a la zona.

Ens vam tornar a aventurar a agafar el tren cap a Dehli (15h). A l’estació ens vam topar amb un peix gros de la seguretat que no va parar de parlar-nos durant les dues hores d’espera. No ens va caure gens bé ja que mirava, des de la seva cadira, a tothom amb aires de superioritat, no parava de criticar als musulmans i tenia un nen com a criat. Quan faltaven 45min per sortir ens va dir que des de la mateixa estació podia reservar el tren de Dehli a Hadiwar (la nostra destinació final) i que ens seria més fàcil tot. Va cridar a un de seguretat i el va fer enviar a comprar els tiquets, jo el vaig acompanyar: Primer de tot vam anar a una fila i entre empentes em va col·locar davant de tot, jo no sabia on ficar-me de la vergonya i li deia que no calia, però no parlava anglès. El taquiller em va dir que pel tipus de bitllet que volia havia d’anar a un altre lloc. Vam sortir de l’estació...i jo anava mirant el rellotge, 30min. Arribats a la següent taquilla em van lliurar un paper enorme per omplir, tot en indi. Amb senyes i bona voluntat, anava omplint el que em semblava. Tot seguit ho vaig donar i em va caure un paper de símbols budistes... abans de mirar la disponibilitat dels nostres bitllets, es va passar 10 min mirant el paper amb cara d’aprovació amb el que anava llegint. Finalment em va dir que no hi havia disponibilitat però que podia entrar en llista d’espera. Res, vaig sortir corrent fins trobar la Pepi que seguia en el mateix lloc mig espantada i nerviosa ja que faltaven 3min per marxar.

Corrent vam arribar al nostre vagó i vam marxar definitivament d,allí.


(Traducción Google) De nuevo en el tren nos dirigimos hacia Vanarasi, la ciudad más antigua y santa del mundo. Por el camino nos cruzamos a un italiano de unos 65 años que viajaba con su mujer india y su hija pequeña. Era un hombre muy espiritual y estuvimos hablando de la situación actual del país indio, de europa, de maneras de meditar, de las religiones, lugares para ir ... muy interesante todo!
Llegamos al mediodía y rápidamente nos dimos cuenta de que a 40 grados no se puede pasear por ninguna parte, así que decidimos resguardarnos hasta las 5 que tomamos un bote para recorrer todo el Ganges y ver los diferentes ghats (especie de gradas que desembocan en el río y donde la gente realiza sus rituales, se purifica, se baña, hacen crematorios, juegos ...) Realmente se respira una atmósfera especial y de mucha tranquilo • lidad. 
Navegando con tranquilidad y disfruntando de la brisa que había observamos los diferentes ghats, realmente impactantes, sobre todo el de los crematorios donde la llama, a medida que se hace de noche, se ve más clara y más alta y el humo se va desvaneciendo lentamente . También pudimos presenciar un ritual que hacen diario para dar las gracias al río Ganges y también me impactó mucho los miles de personas que s, hay reunión cada día. Finalmente, cenamos algo por la calle (creo que ya soy inmune a todo) y aunque decir siempre "no picante" siempre, siempre pica. 
A la mañana siguiente hicimos una ruta por los diferentes templos más importantes de Vanarasi: Templo de Shiva, Templo Hanunan, Templo de Gandi y, aunque ya me había dado cuenta, aquí la vida de la mayoría de la gente indú está centrada en la religión, llegando a ser fanatismo. Cada templo más lleno que el anterior, cada día una festividad religiosa diferente, donaciones, oraciones, purificaciones ... y todo con una dedicación extrema. 
También nos engañaron para pasear por los barrios musulmanes y ver las industrias textiles para intentar vendernos algo. Lo cierto es que ver como este trabajo tanto minucioso y esclavista funciona te hace pensar en las increíbles condiciones de trabajo que tenemos nosotros. Habitaciones oscuras llenas de máquinas haciendo mucho ruido, sin luz, de pie, tejiendo, cosiendo brillante para brillante ... Acompañados de cantos religiosos (este caso musulmanes) de fondo ... y todo para después de 2-3 días de trabajo 24h seguidas, puedan vender una tela por unos 3-4 € !!! da para pensar ... 
Por la tarde paseamos por Ghats, esta vez caminando de punta a punta donde podemos apreciar claramente cada uno de los rituales, crematorios y hundimientos de los cuerpos en el río, los diferentes shadus (personas espiritualmente muy elevadas que están desvinculadas totalmente de todo lo material), los niños y jóvenes jugando al cricket y yendo a buscar la pelota en el río, las personas bañándose y purificándose junto con las vacas que se refrescan, los diferentes videntes que pasean, gente que vende ofrendas ... 
El día siguiente nos llegamos al pueblo de Sarnath, lugar donde Budda dio el primer discurso a sus discípulos después de haberse il • Iluminado, en el parque de los ciervos.
Después de otra cena local de calle probando las delicadezas como el Pakora (pan rebozado) momo s, chapatis, samosa ... fuimos a dormir temprano para hacer otra vuelta por Gnnges en barquilla, a la salida del sol, donde nos dimos cuenta de que, a las 5 de la mañana todavía hay más vida que nunca en la zona. 

Nos volvimos a aventurarse a coger el tren hacia Dehli (15h). En la estación nos topamos con un pez gordo de la seguridad que no paró de hablarnos durante las dos horas de espera. No nos cayó nada bien ya que miraba, desde su silla, a todo el mundo con aires de superioridad, no paraba de criticar a los musulmanes y tenía un niño como criado. A falta de 45min para salir nos dijo que desde la misma estación podía reservar tren de Dehli en Hadiwar (nuestro destino final) y que nos sería más fácil todo. Llamó a uno de seguridad y lo hizo enviar a comprar los tickets, yo le acompañé: Primero de todo fuimos a una fila y entre empujones me col • locar ante todo, yo no sabía dónde meterme de la vergüenza y le decía que no era necesario, pero no hablaba inglés. El taquillero me dijo que por el tipo de billete que quería tenía que ir a otro lugar. Salimos de la estación ... y yo iba mirando el reloj, 30min. Llegados a la siguiente taquilla me entregaron un papel enorme para llenar, todo en indio. Con señas y buena voluntad, iba llenando lo que me parecía. A continuación lo di y me cayó un papel de símbolos budistas ... antes de mirar la disponibilidad de nuestros billetes, se pasó 10 minutos mirando el papel con cara de aprobación con el que iba leyendo. Finalmente me dijo que no había disponibilidad pero que podía entrar en lista de espera. Nada, salí corriendo hasta encontrar la Pepi que seguía en el mismo lugar medio asustada y nerviosa ya que faltaban 3min para marchar. 
Corriente llegamos a nuestro vagón y nos fuimos definitivamente de, allí.

domingo, 20 de julio de 2014

El tren a la India i Kalkata

Observàvem com passaven els trens un darrera l’altre i identificàvem els vagons iguals els que havíem d’agafar nosaltres (SLEEPER CLASS). Primera classe (seients amb pantalles de televisió individuals) Segona classe sleeper ( quartos de 4 llits amb aire condicionat) tercera classe, classe SLEEPER (vagó amb tants llits plegables com fos possible i algun que altre ventilador) i última classe (vindria a ser els típics vagons que els nazis utilitzaven amb els jueus per transportar-los de camp de concentració a camp de concentració).
Per fi arriba la nostre hora i entrem pensant que hauríem de fer fora a molta gent del nostre lloc, per sort, el nostre lloc era lliure. Compartíem espai de llit amb 5 persones més amb les que ens havíem de posar d’acord en quan estàvem assentats o quan estiràvem els llits.
24h de tren van fer que entrenéssim la nostre paciència al màxim. Només vam conèixer un parell de nois joves que entenien l’anglès.

Mirar, per la finestra, passar un monsó, llegir, escoltar música, dormir entre espant i espant pensant que el tren es descarrilava, improvisar algun joc de paraules, estirar cames...
Abans d’arribar vam estar parlant força amb un dels nois que ens va ajudar ha agafar un taxi, a donar-nos consells i no ens va deixar pagar res. Vam acordar que aniríem a casa seva a sopar amb la seva família abans de marxar de Kalkata però no vam aconseguir localitzar-nos.



Un cop instal·lats en un altre habitació de mala mort on la llum s’encenia i s’apagava intermitentment i localitzat el grup del Xavi (Profe Uni que estava realitzant el voluntariat a una escola) ens vam presentar tot el grup de voluntariats. El matí següent ja vam anar a l’escola i el cert és que per sorpresa nostre era una escola privada on realment no necessitaven gaire ajuda, comparat amb tota la gent que estava al voltant quasi morint-se. A més a més, des de l’escola ens donaven el menjar, ens venien a buscar, ens feien festes...






Per la tarda vam anar a visitar el temple de Kali que em va impactar bastant ja que era l’hora que repartien menjar i estava tota la pobresa acumulada.  També ens vam deixar perdre pels petits carrers d’un mercat plens de gent, animals, tendes de menjar,roba... vaques, porcs, gent mendigan, motos i cotxes pitant. Realment increïble. Finalment vam arribar a la casa de la mare teresa de Kalkuta (monges).
Vam donar una altre oportunitat al voluntariat però veient que anava en aquesta línia i no era el que buscàvem vam decidir agafar ja un tiquet de tren per marxar el dijous per la nit cap a Venarés (ciutat de peregrinatge on es troba el riu Ganges ).

Abans d’agafar el tren vam anar a visitar el Jain Temple, un temple d’una branca de l’induisme que era força maco tot i que només el vam poder veure per fora.










(Traducción Google) Observábamos como pasaban los trenes uno tras otro y identificábamos los vagones iguales los que teníamos que coger nosotros (sleep CLASS). Primera clase (asientos con pantallas de televisión individuales) Segunda clase sleeper (cuartos de 4 camas con aire acondicionado) tercera clase, clase Sleep (vagón con tantos camas plegables como fuera posible y algún que otro ventilador) y última clase (vendría a ser los típicos vagones que los nazis utilizaban con los judíos para transportarlos de campo de concentración en el campo de concentración). 
Por fin llega nuestra hora y entramos pensando que deberíamos echar a mucha gente de nuestro sitio, por suerte, nuestro lugar era libre. Compartíamos espacio de cama con 5 personas más con las que nos teníamos que poner de acuerdo en cuando estábamos sentados o cuando estirábamos las camas. 
24h de tren hicieron que entrenéssim nuestra paciencia al máximo. Sólo conocimos un par de chicos jóvenes que entendían el inglés. 
Mirar por la ventana, pasar un monzón, leer, escuchar música, dormir entre espanto y espanto pensando que el tren se descarrila, improvisar algún juego de palabras, estirar piernas ... 
Antes de llegar estuvimos hablando bastante con uno de los chicos que nos ayudó ha coger un taxi, a darnos consejos y no nos dejó pagar nada. Acordamos que iríamos a su casa a cenar con su familia antes de irse de Kalkata pero no conseguimos localizarnos. 
Una vez instalados • dos en otra habitación de mala muerte donde la luz se encendía y apagaba intermitentemente y localizado el grupo de Xavi (Profe Uni que estaba realizando el voluntariado en una escuela) nos presentamos todo el grupo de voluntariados. La mañana siguiente ya fuimos a la escuela y lo cierto es que para sorpresa nuestra era una escuela privada donde realmente no necesitaban mucha ayuda, comparado con toda la gente que estaba alrededor casi muriéndose. Además, desde la escuela nos daban la comida, nos venían a buscar, nos hacían fiestas ... 
Por la tarde fuimos a visitar el templo de Kali que me impactó bastante ya que era la hora que repartían comida y estaba toda la pobreza acumulada. También nos dejamos perder por las pequeñas calles de un mercado llenos de gente, animales, tiendas de comida, ropa ... vacas, cerdos, gente mendigan, motos y coches pitando. Realmente increíble. Finalmente llegamos a la casa de la madre teresa de Kalkuta (monjas). 
Dimos otra oportunidad al voluntariado pero viendo que iba en esta línea y no era lo que buscábamos decidimos coger ya un ticket de tren para marchar el jueves por la noche hacia Venarés (ciudad de peregrinaje donde se encuentra el río Ganges). 
Antes de coger el tren fuimos a visitar el Jain Temple, un templo de una rama de la induisme que era bastante bonito aunque sólo lo pudimos ver por fuera.

sábado, 12 de julio de 2014

PRIMERES PASSES PER LA INDIA /PRIMEROS PASOS POR LA INDIA

Després de tanta espera (m’han semblat molts mesos), torno a agafar la motxilla per començar una altra aventura. Aquesta vegada  cap a la India del nord amb la Pepi d’acompanyant.
A l’avió ja va passar la primera situació inversemblant: de sobte, un noi indi , caminant pel passadís va  i s’asseu als peus  de la senyora del meu costat (érem en un d’aquests seients del principi de l’avió que tenen més espai). La dona es queda al·lucinant però no és fins quan el noi  es posa les mans a la cara i es recolza totalment sobre  les cames de la senyora que aquesta  fa un bot i es posa dempeus al seu seient. Primer,  vaig pensar que era un home musulmà i que era la seva  hora de resar  però amb la reacció de la senyora i que el noi  tot seguit va desplomar-se al terra amb les mans a la cara, va fer que em passessin mil estupideses pel cap. Tot seguit, les hosteses, corrien amunt i avall i tots els passatgers estaven a l’expectativa. Finalment, després d’una estona de sacsejar-lo, quan va obrir els ulls ja em vaig adonar ràpidament que s’havia passat amb el beure. El van assentar de nou al seu seient i, allà, es va tornar a desplomar adormit.
Acabats d’arribar a la India, el moment més impactant va ser en obrir-se les portes de l’aeroport i ens va envair una calor sufocant, una humitat que s’enganxava per tot arreu... 32 graus i eren les 4 del matí!!!!. La poca brisa que passava era tan calenta com la del mig d’un desert. Els dos, com que ja anàvem mentalitzats, no ens vam dir res i vam seguir amb normalitat fins que més endavant ho vam comentar per fer-ho més suportable...
La primera odissea va ser per agafar el primer transport cap a l’estació de autocars de New Delhi:  ens van enviar a un bus gratuït fins a  una altra terminal, abans d’arrencar  ja ens van fer fora i vam  haver d’anar cap al metro...massa d’hora, estava tancat... com  no ens deixaven tornar a entrar a l’aeroport vam haver de canviar  diners a fora, a la primera persona que vam poder i, tot seguit,  ens van indicar un bus que anava cap on volíem però que ja estava arrencant. Així que, corrent i ja amb el bus en marxa, ens vam enganxar i amb el cos mig dins, mig fora, vam arribar a la capital.
Una de les coses que més em va sorprendre  és que quasi ningú parla anglès...Pensava que era la seva segona llengua... però, potser ,és per la falta d’escolarització...
En  el bus vam conèixer un home que sabia una mica  l’anglès i va decidir ajudar-nos. L’home, súper amable,  ens va donar mil informacions i ens va oferir  allotjament si anàvem  al seu poble...qui sap...

Vam arribar a Mathura i vam viure el caos insuportable i agoviant, no només de la calor sinó dels mil clàxons de cotxe, les evasives constants dels taxistes i gent que et volia vendre qualsevol cosa. Finalment,  vam agafar un dels OTTOS(“tuc-tuc” o mototaxi) i li vam dir que ens portés a algun allotjament econòmic.
Ja instal·lats ens vam moure fins el poble del costat Vindravan (Terra de Khrisna, avatar de Vishnu) on vam visitar el temple de Govindadeva (Hare Khrishna). També vam passejar fins perdre’ns per carrers del poble on uns nens ens inviten a jugar a  criquet i, després d’una estona, ens van afegir a  una festa local.







Voltant ens adonem de la realitat local,  la duresa de vida que moltes d’aquestes persones tenen,  els olors tan forts i contínuament canviants, combinats  amb un paisatge on cada dos per tres, homes , dones i nens prims, deshidratats i desnodrits,  estirats a qualsevol part del carrer, demanen caritat davant la mirada impassible de la gent  que passa.
 Ja de nit, vam tornar a la nostra habitació a dutxar-nos, a “cubazos” ,que només ens van refrescar momentàniament.
A les deu del mati, vam marxar cap a Agra fort en bus ,a  uns 35 minuts que es van transformar en quasi 2 hores ja que vam patir dos accidents. El primer frontal, on només una dona que anava assentada al terra del bus va sortir “ volant” (no es va fer gaire mal) i, després el bus va  tirar una moto al terra... El cert és que no ens va sorprendre gens donat el tràfic caòtic que hi ha.
Arribats, vam anar a comprar aigua (PANI) que ens volien vendre més cara ja que es van adonar que desconeixem el preu. Davant la situació, un altre client s’indignà i va decidir comprar-les ell i regalar-nos-les. Una situació que ens va deixar sorpresos per la generositat de l’home que va seguir discutint amb els venedors.
Vam fer la primera visita turística a Agra Fort. Va ser interessant veure l’arquitectura, els jardins espaiosos i la vista al Taj Mahal. Tot i que el més interessant sempre està pels carrers i no en aquets llocs turístics.


Un cop vam sortir d’allà vam arribar fins l’estació de tren per viatjar fins a Kalkata i, tot i que  faltaven 4 hores per la sortida, vam decidir quedar-nos resguardats de la bogeria dels venedors de fora i observar i  interactuar amb la gent local.






(TRADUCCIÓN GOOGLE)
Después de tanta espera (me han parecido muchos meses), vuelvo a coger la mochila para empezar otra aventura. Esta vez hacia la India del norte con Pepi de acompañante. 
En el avión ya pasó la primera situación inverosímil: de repente, un chico indio, caminando por el pasillo va y se sienta a los pies de la señora de mi lado (estábamos en uno de estos asientos del principio del avión que tienen más espacio). La mujer se queda alucinante pero no es hasta cuando el chico se pone las manos en la cara y se apoya totalmente sobre las piernas de la señora que ésta hace un salto y se pone de pie en su asiento. Primero, pensé que era un hombre musulmán y que era su hora de rezar pero con la reacción de la señora y que el chico a continuación desplomó en el suelo con las manos en la cara, hizo que me pasaran mil estupideces por la cabeza. A continuación, las azafatas, corrían arriba y abajo y todos los pasajeros estaban a la expectativa. Finalmente, después de un rato de agitarlo, cuando abrió los ojos ya me di cuenta rápidamente que había pasado con la bebida. El asentaron de nuevo a su asiento y, allí, se volvió a desplomarse dormido. 
Acabados de llegar a la India, el momento más impactante fue al abrirse las puertas del aeropuerto y nos invadió un calor sofocante, una humedad que se pegaba en todas partes ... 32 grados y eran las 4 de la mañana!!. La poca brisa que pasaba era tan caliente como la del medio de un desierto. Los dos, como ya íbamos mentalizados, no nos dijimos nada y seguimos con normalidad hasta que más adelante lo comentamos para hacerlo más llevadero ... 
La primera odisea fue para coger el primer transporte hacia la estación de autobuses de New Delhi: nos enviaron a un bus gratuito hasta otra terminal, antes de arrancar ya nos echaron y tuvimos que ir hacia el metro ... demasiado temprano, estaba cerrado ... como no nos dejaban volver a entrar en el aeropuerto tuvimos que cambiar dinero fuera, a la primera persona que pudimos y, a continuación, nos indicaron un bus que iba hacia donde queríamos pero que ya estaba arrancando. Así que, corriendo y ya con el bus en marcha, nos enganchamos y con el cuerpo medio dentro, medio fuera, llegamos a la capital. 
Una de las cosas que más me sorprendió es que casi nadie habla inglés ... Pensaba que era su segunda lengua ... pero, quizás, es por la falta de escolarización ... 
En el bus conocimos a un hombre que sabía un poco el inglés y decidió ayudarnos. El hombre, súper amable, nos dio mil informaciones y nos ofreció alojamiento si íbamos a su pueblo ... quien sabe ... 
Llegamos a Mathura y vivimos el caos insoportable y agoviant, no sólo del calor sino los mil bocinas de coche, las evasivas constantes de los taxistas y gente que quería vender cualquier cosa. Finalmente, tomamos uno de los Otto ("tuc-tuc" o mototaxi) y le dijimos que nos llevara a algún alojamiento económico. 
Ya instalados nos movimos hasta el pueblo de al lado Vindravan (Tierra de Khrisna, avatar de Vishnu) donde visitamos el templo de Govindadeva (Hare Khrishna). También paseamos hasta perdernos por las calles del pueblo donde unos niños nos invitan a jugar a críquet y, después de un rato, nos añadieron a una fiesta local. 
Alrededor nos damos cuenta de la realidad local, la dureza de vida que muchas de estas personas tienen, los olores tan fuertes y continuamente cambiantes, combinados con un paisaje donde cada dos por tres, hombres, mujeres y niños delgados, deshidratados y desnutridos, estirados a cualquier parte de la calle, piden caridad ante la mirada impasible de la gente que pasa. 
  Ya de noche, volvimos a nuestra habitación a ducharnos, a "cubazos", que sólo nos refrescaron momentáneamente. 
A las diez de la mañana, nos fuimos a Agra fuerte en bus, a unos 35 minutos que se transformaron en casi 2 horas ya que tuvimos dos accidentes. El primer frontal, donde sólo una mujer que iba sentada en el suelo del bus salió "volando" (no se hizo mucho daño) y, luego el bus echó una moto al suelo ... Lo cierto es que no nos sorprendió nada dado el tráfico caótico que hay. 
Llegados, fuimos a comprar agua (PANI) que nos querían vender más cara ya que se dieron cuenta de que desconocemos el precio. Ante la situación, otro cliente se indignó y decidió comprarlas él y regalarnos foto. Una situación que nos dejó sorprendidos por la generosidad del hombre que siguió discutiendo con los vendedores. 
Hicimos la primera visita turística a Agra Fort. Fue interesante ver la arquitectura, los jardines y la vista al Taj Mahal. Aunque lo más interesante siempre está por las calles y no en estos lugares turísticos. 
Una vez salimos de allí llegamos hasta la estación de tren para viajar hasta Kalkata y, aunque faltaban 4 horas para la salida, decidimos quedarnos resguardados de la locura de los vendedores de fuera y observar e interactuar con la gente local